Raskaus on tuonut minuun tiettyä rauhallisuutta. Vaikka töissä olisi miten kiire ja asiat tuntuisivat leviävän käsiin, otan kaiken lehmän kärsivällisyydellä vastaan. Ehkä kyse on hormoneista, ehkä päätöksestäni laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Tärkein asia on sisälläni ja ulkoiset höpöhöpöpaineet tulevat jossain paljon kauempana.

Öklötys vaivaa pitkään. Aamupuuro saa oksentamaan ja hampaiden pesu yökkimään. Aamuöklötyksistä selvittyäni voisin kuitenkin syödä jatkuvasti. Syöminen ei ole varmaan koskaan ollut näin hauskaa. Käytän uskomattoman paljon aikaa haaveiluun erilaisista ruoka-aineista.

Nyt on pakko uskaltautua myös vaateostoksille, en saa itseäni sopimaan kaapista löytyviin vaatteisiin. Toisaalta haluaisin pitää paitoja, joissa pyöristyvä vatsani pääsisi oikeuksiinsa, toisaalta haluaisin peittää vatsan vielä niin pitkään kun se jotenkin on mahdollista. En haluaisi aiheuttaa kenellekään pahaa oloa. Sillä väistämättä minun ja jonkun tuntemattoman lapsettoman tiet kohtaavat jossain vaiheessa raskauttani.

Välillä kärsin kovasta kivusta vasemalla puolella alavatsaa. Ensimmäisillä kerroilla kipu pelästyttää, niin voimakas se on. Lääkäri arvelee sen olevan kiinnikekipua, kasvava sikiö ottaa sisälläni itselleen tilaa. Ja kiinnikkeitä vatsastani löytyy niin endometrioosin kuin leikkausten jäljiltä. Muuten arpinen kehoni ottaa raskauden ilolla vastaan. Venyy ja kantaa uutta elämää ylpeydellä ja hellyydellä. En muista koskaan voineeni näin hyvin ja olleeni näin tyytyväinen jokaiseen millimetriin kehossani.

Alan tuntea hipaisuja sisälläni aikaisin. Neuvolassa vakuutetaan, etteivät ne vielä voi olla liikkeitä, ehkä se on vaan suoli, joka kutittaa. Istukka sijaitsee kohdun takaseinämässä, joten päätän asiantuntijoista välittämättä, että kyllä nämä nyt ovat niitä. Saanpa itselleni ainakin silloin tällöin hyvän olon ja tunteen siitä, että kaikki on hyvin. Varmuuden hipaisujen aiheuttajasta saan konsertissa, jonka bassot saavat vatsassani bileet aikaiseksi. Maailmantähdet ottavat yleisönsä ja musiikki on hyvää, mutta ihmeellisin asia on jossain ihan muualla.