Tässä sitä taas ollaan. Pitkä yritys ja kova työ tuovat mahdollisuuden ja toivon. Saan kyytiini kahdeksansoluisen alkion. Pakkaseen jää yhteen olkeen kaksi alkiota: yksi parempi ja toinen heikompi. Muut hedelmöittyneet alkiot jakautuivat kehnosti. Monitumaisuutta ja muita ongelmia, joita on ilmennyt myös aiemmilla hoitokerroilla. Lääkäri ei osaa nimetä syytä, ehkä endometrioosilla on osuutta asiaan. Mutta taas yksi syy, miksi tätä ei kannata jatkaa ikuisuuksia.
Kyselen lääkäriltä e-pillereiden aloittamisesta negatiivisen testituloksen jälkeen. Lääkäri vastaa, mutta muistuttaa huvittuneen oloisesti, että onhan myös mahdollista, että testitulos onkin positiivinen. Hyvä, että edes joku jaksaa uskoa.

Matkalla klinikalta kuljen hyväntekeväisyystempauksen ohi. Tempauksessa saa ostaa eurolla pienen askarrellun puun ja istuttaa sen aukiolle tuodulle aidatulle alueelle. Puuhun saa kirjoittaa haluamansa viestin. Ostan puun ja omistan sen lapsitoiveellemme. Asetan puumme hellästi muiden puiden lomaan.
On kevään ensimmäinen lämmin päivä. Ennen kotimatkaa käyn terassilla nauttimassa ison omenamehun. Askel on kevyt, kun kävelen kohti kotia.